FARInfraRöd-Filt

Med InfraCur® filten kan du behandla kroppsdelar separat bara benen, ryggen, nacke & axlar för att minska stelhet.
Med en speciell beläggning i 100% bomull som absorberar vatten från luften och lagrar fuktighet, som i sin tur ökar den ledande förmågan för att få värmen att penetrera djupare. 

Mer detaljer

1 490,00 kr

Mer information

Det gör InfraCur® mer effektiv än vanliga värmefiltar med torr värme.
InfraCur® kan jämföras med fukt bevarande värmefiltar som används av massageterapeuter och kiropraktorer.
Uppvärms snabbt till önskad värme nivå mellan 30-75 °C. Finns i lager.
FARInfra röda (4-14 Mikroner) våglängder anses vara de mest välgörande för biologiskt liv på Jorden.
Kliniska studier har konstaterat en mångfald positiva effekter av infraröd värme.
Rensar ut toxiner, mineral- och ämnesomsättningsrester.
Förbättrar immunförsvaret.
Ökar vitaliteten.
Förbränner kalorier och reglerar vikten.
Minskar stress och trötthet.
Ger bättre hud genom djuprengöring.
Tar bort celluliter.
Stärker hjärtverksamheten genom att öka blodcirkulationen.
Lindrar smärtor och stelhet i leder.
Löser upp muskelspänningar och ökar rörligheten.

Rengöring bomulls överdrag:

Maskintvätt med milt tvättmedel

Handtvätt  30° 

Teknisk data
Temperatur: 30 - 75 °C
Storlek: 68 x 36 cm.
Power: 275 W
Timer, Temperatur display

Vad är FAR Infraröd energi
Infraröda produkter som införlivar Far Infraröd teknologi. Infrarött ljus ligger mellan det synliga ljuset och mikrovågor, i det elektromagnetiska spektrum. Det Infraröda elektromagnetiska spektrum är indelad i tre skilda segment, och mäts i mikroner eller mikrometer. En mikron motsvarar 1/1000000 av en meter. Infrarött närmast det synliga ljuset (near Infraröd) har en våglängd på 0,076 till 1,5 mikroner. Medium Infraröd ligger på våglängden mellan near infraröd och far infraröd på 1,5 till 5,6 mikroner. Far Infraröd 5,6 till 1000 mikroner är våglängden närmast mikrovågor i det elektromagnetiska spektret. Jordens atmosfär släpper in infraröda vågor i området 7 till 14 mikroner, när jorden blir uppvärmd, strålar den infraröda vågor i 7 till 14 mikroner.
Infrarött finns omkring oss. Även människan utstrålar infraröda vågor genom huden på 2 till 50 mikroner, med den dominerande utstrålningen omkring 9,4 mikroner och från händerna strålar infraröd energi inom 8-14 mikroner. Genomsnitts utstrålning från människokroppen är 9,4 mikroner. När människokroppen absorberar infraröd värme sker en naturlig resonans som orsakar värme i kroppen, det är denna effekt som ökar cirkulation och får kroppen att börja svettas.
Infraröda vågor är värme. Infraröd strålning upplevs dagligen som värme, Solens värme, en varm ugn, en brasa. Huden har nerver som är temperatur känsliga och som kan känna skillnad på om det är yttre eller inre kroppstemperatur. Dessa sensorer känner igen värme producerat från infraröd strålning och sänder impulser till kroppens centrala kontrollsystem om förändring av kroppsvärme eller energi. Detta är ett av många olika sätt som kroppen reglerar kroppsvärme.
Den vanliga källan för infraröd strålning är från uppvärmning. Allting som har en temperatur ovanför den absoluta nollpunkten (-273,15 C) utstrålar i det infraröda omfånget. Även en isbit utstrålar infraröd strålnings energi. 

11 andra produkter i samma kategori:

Kunder som köpt denna produkt köpte också: